Добавки до бетонів

В даний час в процесі виробництва залізобетонних виробів використовуються чотири різновиди модифікованих добавок:

  • прискорювачі твердіння;
  • пластифікатори;
  • армувальні добавки;
  • проти морозні добавки.

Сучасні добавки в бетон можуть успішно поєднувати в собі властивості прискорювачів твердіння, пластифікаторів і протиморозних добавок. Їх використання істотно збільшує тиксотропність суміші, позитивно позначається на щільності, марочної міцності і водонепроникності бетону. Крім того, наявність добавок дозволяє добитися економії витрати цементу, значно підвищити якість готових конструкцій, а в деяких випадках і уникнути віброобробки виробів. Певні добавки дозволяють успішно здійснювати роботи і в зимовий час. Саме з такого роду добавками в бетон працює ТОВ «ПАНБЕТОН»

Ефективність протиморозних добавок

Добавки противоморозні дозволяють ефективно виконувати роботу з бетонними сумішами при негативних температурах навколишнього середовища. До таких відносять форміат натрію, нітрит натрію і хлористий кальцій. Щоб в зимову пору прискорити процес затвердіння, найчастіше застосовується вуглекислий калій - поташ. З його допомогою досягається швидкий приріст міцності протягом першого місяця. Новітні розробки в області добавок, які використовує в своєму виробництві бетонний завод ПАНБЕТОН , дозволяють постійно вдосконалювати якість продукції, що виготовляється.

Армування бетону за допомогою поліпропіленових волокон

Використання армуючих добавок в бетонних сумішах дозволяє домогтися одночасного поліпшення відразу декількох характеристик. Так, всього лише невелика витрата поліпропіленового фіброволокна покращує наступні показники:

  • вологостійкість;
  • вібростійкість ;
  • морозостійкість;
  • зношення.

Крім того, зменшується кількість браку, як в процесі виробництва, так і при транспортуванні. При руйнуванні бетонних конструкцій під навантаженням відсутня відділення осколків, так як останні залишаються пов'язані за допомогою поліпропіленових волокон. У свою чергу, блокування капілярів бетону волокнами фібри дозволяє знизити рівень водопоглинання і водопроникності бетону. Таким чином, практично повністю виключається корозія сталевої арматури. Підхід подібного роду виключає утворення пластичних деформацій, відшарування поверхні, тріщин і мікротріщин, які з'являються в процесі усадки.