Що таке міцність бетону?

СКЛАД БЕТОНУ

Напевно, ви вже знайомі зі складом бетону. У нього входить: вода, в'яжучий матеріал (цемент) та заповнювач. Щоб гарантувати необхідні властивості бетону (морозостійкість, міцність і довговічність), його склад повинен бути гармонійний, а все пропорції дотримані. Може скластися враження, що використання природних матеріалів не потребує особливих знаннях, але ця думка помилкова. Перш ніж купити бетон, необхідно розібратися з поняттям «міцність» і дізнатися, від чого вона залежить. Якщо використовувати неякісні матеріали для створення бетонної суміші, результат не змусить себе чекати. Негативний результат, звичайно ж, адже якість готової суміші неодмінно впаде.

Конструкція, де буде використаний неякісний матеріал, незабаром прийде в непридатність - чи потрібно вам це?

Щоб правильно зробити бетон з хорошими показниками міцності, потрібно правильно підібрати склад заповнювача. Для якісної суміші потрібно менше вільного простору між зернятками, які заповнюються цементним тестом. Наприклад: якщо використовувати пісок лише однієї фракції, загальний обсяг пустот досягає 40%. Хороший (читай - професійний) бетонний завод ретельно готує суміш перед продажем. Для досягнення максимальних показників щільності, пісок розподіляється на кілька фракцій і з'єднується між собою в необхідних пропорціях. Як результат - такі частинки прилягають досить щільно між собою, і цементного тесту використовується в рази менше. Міцність при цьому - вище.

Ми рекомендуємо радитися з продавцями перед покупкою - це допоможе уникнути зайвих фінансових витрат. Якщо бетон виготовлений з неякісних заповнювачів (пісок з кар'єру, наприклад), варто утриматися від придбання та пошукати інший товар.

НЕОБХІДНО БЕТОН КУПИТИ?

ОЗНАЙОМТЕСЯ, НА ЩО ЩЕ СЛІД ЗВЕРТАТИ УВАГУ

Для отримання якісного бетону обов'язковою умовою є використання чистої, без зайвих домішок води. Бажано перевірити її на наявність зайвих домішок: сульфатів, рослинних жирів, кислот. Виробники якісного бетону застосовують лише питну воду (обов'язково очищену!) Для досягнення найкращих результатів.

Щоб виготовити хороший бетон марка міцності повинна бути відповідною. Відповідає за цей показник цемент, який є обов'язковим матеріалом для створення бетонної суміші. Природно: чим вище клеюча здатність цементу, тим міцніше і надійніше вийде бетон. Щоб досягти необхідної якості необхідно застосовувати цемент дрібного помелу. Вибір того чи іншого цементу відбувається з оглядкою на сферу використання і будується. Будь-які конструкції, які працюють в агресивних кліматичних умовах, потребують спеціального в'язкому матеріалі. Однак для рядових випадків чудово підходить звичайний цемент, що продається в будь-якому магазині - хороша морозостійкість і водонепроникність забезпечують довгий термін експлуатації.

На бетон ціна коливається виходячи з описаних факторів. Наприклад, чим менше помел у цементу, тим більший запас міцності має бетон. Як результат - його вартість буде вище, ніж у решти продукції. Щоб правильно вибрати бетон для своїх потреб, радимо проконсультуватися з менеджерами нашої компанії. Ви отримаєте детальні відповіді на питання і збережіть міцність своєї конструкції.